Address: Högbergsgatan 75A, 3tr, 118 54 Stockholm
Mobil: 0709/931770
E-mail: urban.sigfriedson@jsarts.se
Yrkeserfarenhet
2004-12 – Driftsdirektör för Quality Hotels i Sverige (resultatansvar för 18 hotell). Befattningen ingår i ledningsgruppen för Quality Hotels i norden och rapporterar till Vice President för Quality Hotels. Har under perioden 2001-2011 förbättrat det operativa nettoresultatet med i genomsnitt 4,6% per år på mina hotell.
2000-04 – 2004-11 Driftsdirektör för Choice Hotels Sweden AB (resultatansvar för 20 hotell). Befattningen ingick i den svenska ledningsgruppen och rapporterade till VD.
1999-04 – 2000-03 Driftsdirektör/affärsområdeschef för affärsområde hotell på First Hospitality (resultatansvar för 36 hotell i norden). Befattningen ingick i koncernens ledningsgrupp och rapporterade till koncernchefen.
1998-09 – 1999-03 Driftsdirektör/affärsområdeschef för affärsområde restaurang på First Hospitality (resultatansvar för 30 restauranger i norden). Befattningen ingick i koncernens ledningsgrupp och rapporterade till koncernchefen.
1998-02 – 1998-08 Driftsdirektör på First Hospitality (med resultatansvar för 15 hotell).
1996-02 – 1998-01 VD/Hotelldirektör på Crystal Plaza Hotel och New World Hotel i Stockholm.
1995-01 – 1996-01 Hotelldirektör på Reso Grand Central Hotel i Gävle.
1991 – 1994 Direktörsassistent på Reso Hotel Continental i Stockholm 9104 – 9211 samt från 9307 – 9412. Under perioden 9212 – 9306 arbetade jag i samma befattning på Reso Amaranten Hotel. Som direktörsassistent var jag ansvarig för den operativa driften av hotellet och resultatansvarig inför hotelldirektören. Det ingick också i min befattning att vara tf hotelldirektör vid dennes frånvaro.
1986 – 1991 Food & Beverage Manager på Restaurang Rodolfo Stockholm 8605 – 8708. Som Food & Beverage Manager på Restaurang Rodolfo var jag drifts- och resultatansvarig direkt under VD.
Sommaren 8805 – 8808 arbetade jag som ansvarig för ”Sommarmagasinet” Restaurang Sjömagasinets sommarrestaurang i Göteborg. Detta innebar ansvar för marknadsföring, budgetering och genomförande av driften.
Sommaren 8906 – 8909 och sommaren 9006 – 9008 arbetade jag på hotell Rubinens ekonomiavdelning i Göteborg med olika uppgifter.
1979-1986 7905 – 8005 internutbildning till restaurangchef hos dåvarande AB ICA-restauranger.
8006 – 8407 praktik/arbete på restaurang Fem Små Hus som då ingick i AB ICA-restauranger. För att lära mig branschen från grunden arbetade jag som kock, servitör, på kontoret och i baren.
8408 – 8502 1:e hovmästare på Golden Days i Stockholm.
8503 – 8511 hovmästare på Fem Små Hus.
8512 – 8604 restaurangchef på Hotell Lundsgården i Åre.
Utbildning
- Civilekonomutbildning på Service Management Programmet vid Handelshögskolan/Göteborgs Universitet 1987 – 1991
- Högre administrativ kurs för hotell- och restaurangpersonal 1983 – 1984
- Utbildning till reservofficer 1977 – 1979, Kaptenskurs 1987
- 3-årig ekonomisk linje på gymnasiet 1974 – 1977
- Utbildningar i presentations teknik, ledarskap och coaching.
Språk
Svenska, modersmål
Engelska, god i tal och skrift
Övrigt
Gift med två vuxna barn. Aktiv fritid med sport och träning i olika former.
Referenser lämnas på förfrågan.